петък, 6 април 2012 г.

Хил покани за re-think на Бахрейн GP

Бившия световен шампион Деймън Хил е призова шефовете на формула 1 да се преразгледат отива напред с този месец спорна награда на Бахрейн и предупреждава, че летописите на спорта изображение може да страдат, ако се провежда състезанието.

Шампион на 1996 преди това е да подкрепя състезанието след участва в познавателни посещение в Бахрейн през декември миналата година.

Но той казал Guardian в четвъртък, сега той усеща re-think е необходима за събитието, което е прекратена през 2011 след продължителна граждански размирици, че някои доклади твърди, повече от 40 живот.

Хил казва: "това, което ние трябва да постави преди всичко друго е какво ще бъде санкцията, по отношение на човешката цена, ако състезанието?

"Е лошо състояние на нещата, лошо за F1, за да се види да бъде прилагане военно положение да държи на състезанието."

Хил добавя, че той е притеснена, че състезанието може да създаде повече проблеми, отколкото ако тя дръпна по разписание на 22 април, една седмица след награда на Китай в Шанхай.

Защитниците на правата на човека и опозицията групи в Бахрейн, където безредици продължава ежедневно, призоваха за състезанието да бъдат анулирани отново.

Хил обяснява: "днес, погледнете в нея, ще трябва да се каже, че това може да се създаде повече проблеми, отколкото това е решаване.

"Протестите не са намаление на емисиите и дори може да са станали по-определена и изчислена. Това е Обезпокояващият състояние на нещата."

Бахрейн раса организаторите се провежда обяд в Лондон миналата седмица, на която те твърдяха, че, притежаващи Гранд при би имало важна обединителна роля в страната си безредици на скъсана.

И шефът на F1 Бърни Екълстоун каза той е няма съмнения относно отива напред, след убеди няколко отбора - включително Червената Бул, Макларън, Мерцедес и Уилямс--да изпрати висши представители на обяд.

Но Хил, каза: "изгледа дадох след завръщането си от посещението миналата година се основава на моя разбиране на няколко фактора--съществено икономическо значение на GP за Бахрейн; че докладът за размириците конфискувани действията на полицията и въоръжените сили, както и че двете страни са да вземат участие в успешен диалог за мирно решаване на проблемите.

"При тези условия един може да си GP, е голям fillip за Бахрейн по пътя за възстановяване. Обаче с под три седмици да отиде, условията не изглежда да се подобриха, заключение от докладите в нашите европейски вестници, социални медии и на Ал Джазира Телевизор.

"Аз съм просто казва ние трябва да внимателно на протектора. Надявам се, че събития в Бахрейн не се виждат, тъй като те често се продават, като няколко yobs, хвърлят Молотов коктейли, защото това е брутното опростяване.

"Не получите 100 000 души, да рискуват да се живота си в знак на протест за нищо..."

© Ройтерс

Няма коментари:

Публикуване на коментар