четвъртък, 24 май 2012 г.

"Грожан може да бъде световен шампион"

Бърз прогрес Ромен Грожан този сезон е дадена добавен тласък след Lotus екипа шеф Ерик Boullier твърди Бланкс има таланта да бъде формула 1 световен шампион за драйвери.

Грожан, 26 миналата седмица, завършва трети в последно уикенд награда на Бахрейн едно място зад значително по-опитни финландски съотборника Цилиндърът Кими Райконен, шампион на 2007 и ветеран от 159 раси и 18 wins.

Това е неговия първи F1 подиумната, както и първия френски драйвер за от 1998 г.

Бахрейн състезанието, спечелен от Германия Себастиян Фетел в Червената Бул, е бил само 11-началото на Френско-Швейцария водача впечатляващи F1 кариерата-, но е достатъчно да се убеди Boullier, че той е специален драйвер на голям потенциал в отбора.

"Знаете, че какво впечатлен ми най-, повече от просто подиумната Готово, е неговата скорост и му състезания," казва Boullier.

"Повече от подиумната Готово, какво е впечатляващо е фактът, че завършва го близо до Кими и само 10 секунди зад Себастиян Фетел.

"Аз не е очаквал да има и драйвери, за да завършите толкова близо едно и това е добре за нас и за него. Това означава, че той сега е способна да и са готови да се конкурират на най-високо ниво.

"Той е скоростта и таланта да бъде световен шампион за един ден."

Boullier добавя, че той усеща на екипа си силен подтик състав тази година ще бъде ключът към своите надежди за успех.

Той каза, той е бил впечатлен от на Райконен задвижването на второ място, но очаква повече подобрение от 32-годишният Цилиндърът, той да се установи обратно в F1 след две години гост Рали.

И той каза той вярва, че Lotus отбор, - който е работил като Рено миналата година - ще подобри.

"Има повече да дойде," казва Boullier. "Кими показва много пъти, че той е ритъма. Когато е необходимо, за да възстановите, от лош квалифицирано в състезанието, той е имал възможност да го направи.

"Му отне много малко време, за да се възстанови след две години отсъствие и той показа този уикенд, че там е".

Boullier договорено също, че в тази година шампионат също така е важно за екипа и техните драйвери, за да разберат техните гуми и ги управлява.

Той каза: ", но вие трябва да работи също и на колата и нейното развитие.

"Това е ключ, за да получите вашата кола в място, където можете да експлоатира гумите по правилния начин.

"Прави няма смисъл да опита и да въведете няколко десети от надолу-сила, ако не разбирате гумите

Няма коментари:

Публикуване на коментар