четвъртък, 24 май 2012 г.

И следващата победител е... на всеки предположение

Победителите в четири отделни раса, четири различни конструкторите на върха на Подиумната и не един водач, управление да държи първенството на олово за повече от една награда уикенд.

Формула едно екипи се оглавява в Европа в понеделник след фазата на дълготрайното откриване на първенството в Азия и Близкия изток с обилно да mull над и следващото раса победител, нека сами крайното местоназначение на двете титли, на всеки предположение.

"Това е много по-интересни първенство точно сега отколкото бих искал да е, наистина е," наблюдава Макларън екип главницата, Мартин Whitmarsh след на неделя спорна награда на Бахрейн.

Миналия месец, тя е погледна като Макларън може да е на за една година на Червената Бул подобни господство.

Люис Хамилтън започна първите две раси на полюс с Макларън съотборник Дженсън Бътън, завършване на фронта ред кривата в Австралия и в Малайзия.

Бутон печели отварящата в Мелбърн, но дъжд хит Малайзия е състезание срещу всички коефициенти, спечелени от на Ферари Фернандо Алонсо в кола че всеки мислене е бил изключен ритъма но това е достатъчно добър, за да се направи обща ръководител на испанският конкистадор.

След това в Китай, Мерцедес почиства предния ред, благодарение на мрежа санкция за Хамилтън, и Нико Розберг последното е първата победа от творби сребро стрелка от 1955. Хамилтън, все още без победа, е първенство № 1.

В Бахрейн състезанието в контекста на nightly сблъсъци между полицейските и anti-government протестиращите със сълзотворен газ и петрол бомби, световен шампион за Себастиян Фетел, печели за Червената Бул и toppled Хамилтън.

За първи път от 2003 г. не един водач е успяла да повторение победа в четири състезания отварянето, докато се появиха нови лица.

Спорт е свидетел на Розберг първата победа в 111 стартира, Серхио Перез, като първата Подиумната край от Мексико в 41 години и Ромен Грожан, поставянето на Франция обратно в първите три за първи път от Жан Алези през 1998 година.

Една константа, като се изключат Червената Бул Марк Уебър, претакане до четири четвърти места в един ред, е бил влиянието на гумите на Pirelli върху производството.

СЛАДКИ МЯСТО

Мерцедес успява да намери "сладки място" в Шанхай, и Макларън напълно не успяват да поставят своите пръст по него в Бахрейн, където те наказан задните гуми и Червената Бул и Lotus внезапно погледна много бързо.

"Ясно ние сме направили нещо грешно," казва Whitmarsh, чийто екип са сега втори зад Червената Бул в конструктора класиране.

"Търсите в нашата (раса) темп в сравнение с дълги поредици в петък и ние бяхме втори по-бавно. А втора забавянето е 30 или 40 точки на силата на притискане. Ами ние не губи 30 или 40 точки на силата на притискане.

"Тези гуми, са много трудни. Ако получите в сладките място тогава сте в страхотна форма и ако сте от нея сте в доста трудно време."

Следващата раса, на испанската Grand Prix в кръга на познатия Барселона на 13 май, може да видите още един различни победител.

Кими Райконен, шампион на 2007 в си сезон на завръщане след две години, е най-близо до прехвърляне Фетел за победа в неделя в своята Лотус, докато Хамилтън все още предстои да спечелим.

Австралийски Марк Уебър, във втория Червената Бул и Михаел Шумахер за Мерцедес и знаят, те са спечелили автомобили и следователно, за тази цел, на Ферари Фелипе маса. Дори Заубер може да изворни изненада.

Китай, показа колко малко разделя водещите екипи, но през следващите три седмици, отбора, изпитване на Mugello в Италия преди Барселона, може да донесе друга промяна в заградено пространство pecking ред.

"Можете не може да почива върху вашия успех във Формула 1," казва Whitmarsh. "Четири състезания сега всички са много различни сред образуване на координационно съединение. Кой знае какво ще се случи в следващата? Липсата на предсказуемост е чудесно за феновете."

© Ройтерс

Няма коментари:

Публикуване на коментар