петък, 6 април 2012 г.

F1 става част от борба за власт на Бахрейн

Една година след anti-government бунт принудени на Бахрейн линийките, за да отмените на Кралство успя формула 1 раса, Гранд при е отново smack в средата на захранване борба.

Протестиращите, целящи да прекъснете сунитските режим дръжката на мощност са засилен си кампания срещу събитието - холдинг rallies през острова, мазилки anti-Formula един плакати на стени и criticising F1 вожд и раса драйверите на уеб сайтове за социални медии.

Ръководството на страната е решена да етап на 22 април състезанието, тъй като той се стреми да показват признаци на стабилност почти 14 месеца след на страната Shiite мнозинство започва устойчиво въстание, търсене на по-голяма глас в на Кралство работи на Кралство, което е дом на Американския флот на 5-флот.

Но опозиция поддръжници еднакво са решени да увредят страната и вместо това да привлече вниманието към техните жалби.

"Ние не искаме формула 1 в нашата страна," Мохамед Али казва по време на последните Рали срещу Бахрейн GP в столицата Манама. "Те са убиване ни всеки ден със сълзотворен газ. Те имат не зачитането на човешките права и демокрацията. Защо да поддържаме безшумен?"

"Никой ще се радват F1 в Бахрейн с плаче за свобода, така и извън от състезанието отвътре," добавя той.

Човешките права групи също са критикува решението на света Рейсинг орган да възстанови на Бахрейн състезанието тази година. На Бахрейн Shiite мнозинство е взискателни повече права и възможностите, равна на сунитските малцинство, което управлява Бахрейн.

Принц Салман СК Hamad Ал Khalifa притежава права Гран и служи като командир на въоръжените сили. Въпреки че F1 състезанието е международно събитие на острова, много Bahrainis я видите като суета проект на владетели, които са зад предприемането на мерки срещу несъгласие.

Състезанието е отменена миналата година, след като органите наложени военно и стартира punishing предприемането на мерки срещу несъгласие. Най-малко 50 души са убити, а стотици са били успешно за anti-state такси в специална защита съд, включително и повече от 100 спортисти, автобуси и спортни служители. Десетки на тези, които са били осъден на затвора наименования, включително и активист изтъкнат човешките права, който служи доживотна присъда за своята роля в въстанието.

Активист, Abdulhadi Ал-Khawaja, е бил на глада стачка повече от 50 дни. Опозиция поддръжници Рали всеки ден за освобождаването си, често превозват Ал-Khawaja картина заедно с плакати, за заличаване на F1 състезание.

Организации на правата на човека са предупреждава Bahraini власти, че Ал-Khawaja може да умре и пред тези, които участват в състезанието да остане настрани.

"Това е невъзможно да си представим, че награда на Бахрейн ще продължи ако Abdulhadi Ал-Khawaja умира стачкуващите глада в затвора," казва Мария Lawlor, изпълнителният директор на организация на базирани на Ирландия права линия защитници. "Bahraini власти ясно искате да представи изображение на бизнес както обикновено, но им seeming безразличието към тежкото положение на Abdulhadi рискове трагичните последици."

През февруари шефът на F1 Бърни Екълстоун се предупреждава възражение група, която е била движеща сила на yearlong въстание срещу етапни Бахрейн раса "в даден момент когато децата са бъдат убити по улиците." Гранд при завръщане в залива кралство ще "издател го с изображението на смърт и нарушения на човешките права," казва групата.

Организаторите на раса, обаче, остават да етапни следващия месец Бахрейн GP, която има цял свят ТВ от около 100 милиона в 187 страни. Годишният раса е най-печелившите международно събитие на Бахрейн от 2004 г., когато стана първата арабска страна да Гранд при трети етап.

Миналия месец, F1 световните шампиони Себастиян Фетел и Михаел Шумахер подкрепени решението да се отиде с Бахрейн GP въпреки възражението и почти всеки ден улични сблъсъци между сили за сигурност и опозицията поддръжници.

Екълстоун също е освободен продължаващата размирици и противопоставяне на състезанието, казва, "това е всички глупост," след обяд с Бахрейн международна верига кадри в Лондон миналата седмица.

"Разбира състезанието ще се случи. Не берете грижи изобщо,"казва, Екълстоун.

Състезателни служители в залива кралство са блестящ след на Екълстоун заверка. На веригата изпълнителния директор, Sheik Салман СК, Isa Ал-Khalifa, каза Асошиейтед Прес, и че F1 е сила на добро, и че тя ще даде тласък на страната очукан икономика и помощ на дълбоко разделената общности на бившият и Sunnis премества към съпоставка.

Много Bahrainis се съгласяват, че състезанието най-малко ще донесе някои смисъл на нормалността обратно към САЩ съюзил островната държава, която е била на залива Оазис на откритост и модерността, преди Дубай става град на региона.

"Бих искал много бързо да видите формула 1, случва в Бахрейн, не, защото аз обичам спорта, но тъй като тя ще помогне на бизнеса," казва Нурсултан Мохамед, помощник магазин в Манама на злато и бижута пазар.

Raed Али, 18-годишният гимназия студент каза той възхищават владетелите за подпомагане на състезанието.

"I love F1 и наистина искам да отида на тази година," казва Али. "Е станало национален спорт, че нашите лидери много любов."

Протестиращите, междувременно, прикани международни екипи и авто надбягвания феновете не се възнагради на залива нация с присъствието си сред арабските Пролет най-дълго бягане улични сблъсъци.

"Всеки ще дойде до Бахрейн за F1 не е добре дошъл," казва Фатима Мохамед, 19-годишният protester, който е бил заснемането сълзотворен газ, които са възприети сблъсъци между полицията и протестиращите. "Нашето правителство е брутални и управлявана от алчни семейството, който се грижи само за власт и пари, не хората."

© Сапата - AP

Няма коментари:

Публикуване на коментар