петък, 6 април 2012 г.

'Lotus силна след изпитването пречка осъществи'

Lotus поставят им последните проблеми зад тях с френски драйвер Ромен Грожан, задаване на ритъма на първия ден от Формула 1 крайния pre-season тест в Барселона в четвъртък.

Екипа на бившата Рено, които имат 2007 шампион Кими Райконен, прави завръщане като техния основен драйвер, трябва да излезете от второто изпитване миналата седмица в резултат на шаси проблем.

Обезпечените с Малайзия украшение, се връща към веригата Каталуня с променената части и изобилие от пробег да се съставят на им съперници със сезона в Австралия, на 18 март.

"Колата е усещане за много добър и е страхотно да се връща обратно от нашите драми да зададете най-доброто време на деня," Грожан, чиято най-обиколка от една минута 23.252 секунди дойде на меки гуми и следобед, докато повечето други правили дълги поредици, каза в уеб сайта на екипа (www.lotusf1team.com).

Технически директор Джеймс Алисън обясни, че, дължащи се на време загубен, Lotus е трябвало да компресирате колкото установката работа възможно на първия ден и че участващи при много къси поредици.

Грожан добавени миналата седмица проблем ясно е бил разрешен.

"Сега ние трябва да завърши много пълно изпитване програма тази седмица. Усещането в отбора е фантастично и като миналата седмица въпроси никога не се случва,"казва Бланкс.

"Шасито е по-силен, и всички от екипа е по-силен".

На Макларън Дженсън Бътън е най-бързият през сутринта, в 1:23.510, с екипа си, преместване на фокуса си от пускането на пробег.

Отборът каза, в първите два дни да се съсредоточат върху pitstop практика и раса симулации преди внимание преминава на аеродинамичните пакет за Мелбърн.

"След приключване повече от 2 000 километра в Барселона миналата седмица, днес е винаги ще бъде по-за качество от количеството," екип мениджър Дейвид Рединг каза.

"Ние искаме да задълбочи малко дълбоко в нашето разбиране на колата и това означава предприятие, някои по-големи установката промени, които обикновено няма да бъде достъпна за нас по време на Гранд при уикенд".

Мексиканска Серхио Перез е трети-бързо за Заубер на Червената Бул австралийски Марк Уебър, макар че би било разумно да се чете твърде много в часовете с екипите за тестване на различни места и с различни гориво зарежда.

На Германия Нико Розберг е петият най-бързо, след завършване на най-обиколки (128), в новия Мерцедес докато на Ферари бразилски Фелипе маса е осмият.

Руска Виталий Петров прагова в Caterham в последният момент след като Финландия Хейки Ковалайнен спадна с хранително отравяне. Въпреки нямат собствена раса седалка монтирани, завършва 123 обиколки.

© Ройтерс

Няма коментари:

Публикуване на коментар