петък, 6 април 2012 г.

Франк Уилямс да напусне борда на екипа

Екип, основните Франк Уилямс сигнализира края на ерата в петък, с решението си да следват co-founder Патрик Хед и стъпка надолу от борда на първата формула 1 световни шампиони.

Уилямс и главата, който напуска съвет в края на декември след продажба, повече от половината от неговите акции, основан на екипа през 1977 и отива да наблюдава 113 Гран победи, заглавия на девет конструктори и седем водачите корони.

"Включва 70 през април и съм решил да сигнализират на следващия етап в процеса на постепенното, но неизбежно на предаването на reins на следващото поколение от като от органа в края на този месец," казва в изявление Уилямс.

"Това не е като драматични ход, тя може да се появи," той вниманието, обаче. "I продължават да работят fulltime като основен екип и аз продължават да присъстват на всички събрания на борда като наблюдател".

Уилямс, чиято дъщеря Клеър ще се присъединят съвет на 1 април като новоназначеният директор маркетинг и комуникации, също ще остане като мажоритарният акционер в Уилямс Grand Prix стопанства АД.

"Не е тайна, че Клер е дъщеря ми, но аз съм горд да се каже, че тя е се усилено да спечелите тази среща и всички битки, тя е трябвало да се бият, предразсъдъците на баща ѝ не са най-малко трудни," казва Уилямс.

Британците базиран компанията е посочена след първоначално публично споделяне предлагат във Франкфурт последната март.

Отборът, който ще се използва Рено двигатели този сезон, последен печели състезанието през 2004 г. Техните текущи драйвери са венецуелски пастор Малдонадо и бразилски Бруно Сена, племенник на късния трикратен шампион Айртон, който умира в Уилямс през 1994 г.

Отборът е претърпяла си най-сезон миналата година, завършвайки девети като цяло със само пет точки.

Уилямс вече създадена ясна линия на наследяване в компанията, с председател Адам Parr, поемане на голяма част от ежедневното управление на дейността.

"Ако по някаква причина аз не успя да дойде да направи моята работа, Адам ще запълни," Уилямс, който не е бил tetraplegic от 1986 г. след разлом си гръбнака в инцидент с кола, каза този месец издание на F1 Racingmagazine.

"Той не е състезател, но по начин, който е вероятно предимство в тези отчетливо търговски дни. Той е много добър вземането на финансови решения и работи по разход-полза. И той може да притежава собствени във Формула 1 срещите си."

© Ройтерс

Няма коментари:

Публикуване на коментар