вторник, 28 февруари 2012 г.

Червената Бул, Ферари промяна планове за тестване

Шампион на Червената Бул и съперници Ферари промениха плановете си за изпитването на крайните pre-season формула 1 след летописите на спорта Управителният орган управлява, че всички изпитвания, трябва да се спре от 5 март.

Двата отбора е планирано да започне изпитването в Барселона на веригата де Каталуня в петък, един ден по-късно от други и преминава до края на понеделник.

Обаче те променят плановете си, след като международния автомобилен федерация (ФИА) изпратени екипи за изясняване на разпоредбите за спортни в понеделник вечерта. И двете сега ще тества от четвъртък до неделя.

Член 22.4 постановява, че изпитването не може да се поставя "между началото на седмицата преди първото събитие на първенството и 31 декември на същата година" с изключение на тест за три дни през август.

Сезонът започва в Мелбърн на 18 март.

Двата тима са тълкувани правилото да означава понеделник 12 март е Нискочестотната, въпреки че първата упражнение в Австралия е на 16 март.

ФИА казва, че дата е неточно, защото правилата ще има определени "седмицата на първото събитие" за това да е случаят.

Новата разпоредба означава, че Лотус, който изтеглила от второто изпитване с шаси проблем, открит в първия ден, няма да можете да компенсира пропусната пробег.

Нито ще Marussia, който обявява в понеделник, че те ще бъдат отсъства от Барселона това уикенд, защото им коли са се провалили си окончателното краш-тест.

© Ройтерс

Няма коментари:

Публикуване на коментар