четвъртък, 1 март 2012 г.

Барикело става Indycar новобранец

Рубенс Барикело, най-опитните драйвер във Формула 1, ще стане IndyCar новобранец след присъединяването KV Racing технологии в четвъртък в състезанието в серията от американски открити колела.

Барикело, който прекарва 19 сезона в F1 и започва 322 раси - повече от всеки друг драйвер, ще направи дебюта си IndyCar на 25 март в поредицата отварящата по улиците на Санкт Петербург, Флорида с екипа други драйвери, сътрудник бразилски Тони Kanaan и венецуелски EJ Висо.

"I 'm thrilled, това е нещо много нов за мен," казва Барикело в изявление. "Трябва да благодаря всеки участник, особено Тони, защото той е било замесено за дълго време.

"Това е нов опит, но много съм щастлив.

"С моя опит, аз ще започне като новобранец, но аз мисля, че аз ще получите по-добри напредването на година."

39-Годишните Барикело започва да пилот във Ф1 през 1993 г., годината преди неговия приятел и наставник Айртон Сена е убит в катастрофа в Имола и е се състезава за Йордания, Стюарт, Ферари, Хонда, Браун и Уилямс, записване на 11 кариера победи и 68 подиумната завърши.

Индикар Изпълнителен Ранди Бернар целта е да се направи от серията на горната местоназначение за най-добрите драйвери в света и добавянето на изключително популярни Барикело на началната мрежа е да даде на поредицата силно необходимо тласък след смъртта Indy 500 победител Dan Wheldon в края на сезон миналия ноември и Даника Патрик неизпълнение на НАСКАР.

Заменя в Уилямс съотечественик Бруно Сена за този сезон, Барикело е ясно в Сумрака на кариерата си, но бразилските става най-големият името, за да преминете към IndyCar, тъй като Великобритания след F1 шампион Найджъл Mansell през 1993 г.

Магията на Indianapolis 500 проведе благоговение и специални allure за много драйвери.

© Ройтерс

Няма коментари:

Публикуване на коментар