четвъртък, 1 март 2012 г.

Австралийски GP, най-малко жизнеспособна и то в F1, казва Екълстоун

Награда на Австралия е "вероятно" най-малко икономически жизнеспособни в календара на формула 1 и е вероятно да продължи, ако Мелбърн, губи си апетит да се побере в законопроекта за състезанието, съгласно търговския supremo Бърни Екълстоун.

Мелбърн има хостинг права до 2015 г., но нарастващите разходи за провеждане на състезанието е зареден нарастващите покани за правителството на Виктория да се Канавката на състезанието.

От отчитане на загуба на по-малко от 2 милиона долара ($ 2.14 милиона) в първата голяма награда на на Мелбърн Алберт Parkcircuit през 1996, сега заплащане данъкоплатци, които са в повече от $50 милиона, с разходите, очаквани да възникнат допълнителни през следващите години.

Либералната правителството все пак е хвърлена подкрепата си зад нея, че те искат да я запазите след 2015 г, цитиращ му промоционалните стойност на вторият град на Австралия.

Екълстоун казва, ако Мелбърн не може да си позволи състезанието, е вероятно може на всеки друг австралийски град.

"Ако сме били развод от приятелите си в Мелбърн, ние ще вероятно се ходене далеч от Австралия," Екълстоун казва в коментарите, публикувани от местните медии в четвъртък.

"Защото не мога да видя как Аделаида може да стане се случи, или някъде другаде, ако не Мелбърн," каза той, отнасящи се до юг австралийски столица, Гранд при първото място.

"Състезанието, е вероятно най-малко жизнеспособни от всички раси, имаме."

Докато Екълстоун казва той иска състезанието да остане в Мелбърн, той е заплашваше да вземете другаде трябва местни служители, опитайте да договарят по-ниски лицензионни такси, които се оценяват на цена между $20-30 милиона на година.

Той е оплака часовата зона е враждебни за европейски разпространители и препотвърди своята покана за Мелбърн да я превърнете в нощта раса, подобно на Grand Prix на Сингапур, въпреки рискове за безопасността на водачите.

"Ще имаме погледна, може би можем да помогнем субсидиране, че малко си," каза той.

"До 2015 г., ние сме в добра форма. След това наистина не знам."

Награда на Австралия се отваря на F1 сезон на 18 март.

© Ройтерс

Няма коментари:

Публикуване на коментар