вторник, 28 февруари 2012 г.

Latvala победи в Швеция, въпреки спукана гума

На Форд Яри-Мати Latvala преодоля закъсняло прободни да спечели Рали Швеция в неделя и да изменя за сривове във от Монте Карло сезон-отварящата на първия ден.

Цилиндърът 26-годишният побеждава съотечественик и бивш съотборник Mikko Hirvonen, сега с Citroen, от 16,6 осем - пъти световен шампион Себастиен Льоб завършва далечен шесто секунди.

Льоб, победител в Монте Карло, вижда неговите надежди, когато той удари сняг банка в деня на откриването, но Бланкс запазва на шампионата олово като печели етапа на захранване за три допълнителни точки.

Льоб сега има 39 точки на Hirvonen 32 и норвежки Петер Солберг 29. Latvala е 26.

Latvala трябваше да преодолее късния гробница, когато той удари облъчване рок и първоначалното пробиване на предната дясна гума на двадесет и втория сцената, два от края, в отлагат, намалени си води от повече от половин минута до осем секунди и cranked на налягането.

"Това е невероятно. Преди четири години аз печели този Рали и сега имам го отново,"Latvala, който успява да възобнови себе си и да преустроят си олово, докато Hirvonen се борят на употребявани гуми, казва на уеб сайта на wrc.com.

"Първи път няма тази Рали I става най-малкото някога победител на световното първенство Рали и побеждава моят герой Анри Toivonen запис. Тя е фантастична да го спечели отново,"добавя фин.

Солберг, на Latvala 37-годишният съотборник, удари същата скала на един и същ етап на 22ри и губи трето място за съотечественик Mads Ostberg, също и в Форд.

"Имаме прекалено много на налягането след Монте и аз чувствах налягането на това събитие. Това е взел много налягане от следващите събития,"казва Latvala. "Мисля, че наистина ще да Citroen. Ние работим усилено."

Победата е на Форд Шеста в реда на Снежните шведски пътища и колите си напълнени четири от горната, пет места на церемониал да завърши Карлстад.

РЕЗУЛТАТИ

1. Яри-Мати Latvala (Финландия) Форд 3:18:28.300
2. Mikko Hirvonen (Финландия) Citroen

Няма коментари:

Публикуване на коментар